Așa cum toamna a reușit să coloreze natura în nuanțe noi, tot la fel am putea și noi să „coloram” experiența școlară prin următorul proiect inedit.

Proiect: Săptămâna Recunoștinței la Scoala Postliceală Sanitară „Dr. Luca”
Perioada: 13-18 noiembrie 2017

Descriere:
În fiecare zi, timp de o săptămână, va fi lansată câte o provocare privitoare la recunoștință. Provocările sunt intenționate să urmeze traseul dezvoltării umane conducând spre punctul culminant în care toți vor fi invitați la un program special de recunoștință în ultima zi a proiectului – sâmbătă, 18 noiembrie.

Obiective:
O1: Familiarizarea cu valorile umane și creștine, în special, recunoștința.
O2: Inițierea sau consolidarea atitudinii de recunoștință.
O3: Conștientizarea faptului că există un Dătător pentru toate lucrurile bune și că nimic din ceea ce suntem și avem nu e la întâmplare.
O6: Interacțiunea dintre profesori și elevi într-un cadru organizat dar diferit de cel standard, din clasă, printr-un proiect extracuricular.

Ce este recunoștința?
Un dar ce creste pe măsură ce îl dăruiești
„Recunoştinţa schimbă felul în care percepem viaţa şi pe noi înşine. Situaţii dificile care odată ni se păreau intolerabile, acum se transformă. În momentul în care simţim recunoştinţă, situaţiile se luminează, şi apoi putem vedea oportunităţile pentru a face schimbări. Când recunoştinţa devine un mod de viaţă, succesul, pacea, fericirea şi sănătatea sunt la ordinea zilei. Cu cât o simţi mai mult, cu atât mai multe motive găseşti ca să o simţi. Recunoştinţa… îţi luminează calea pentru ca tu să devii mult mai mult decât ai experimentat deja!” Louise Hay

Provocările săptămânii:
Luni – Fii recunoscător familiei
Marți – Fii recunoscător persoanei care a influențat cel mai mult educația ta (învățător/profesor/mentor/coleg)
Miercuri – Fii recunoscător și dăruiește… viață
Joi – Fii recunoscător celor care lucreaza pentru binele altora (SMURD/Pompieri/Ambulanta, Politia, Primaria, etc)
Vineri – Provocări individuale
Sâmbătă – Fii recunoscător lui Dumnezeu (retrospectiva săptămânii, surprize pt participanți, etc).

Nu-i aşa ca ți-ai dori să te bucuri de o săptămână în care să ai parte de o experiență la superlativ?
Dacă ai citit cu atenție informațiile de mai sus înseamnă că ai găsit suficiente dovezi că acest lucru este posibil. Doar trebuie să-ți oferi o șansă participând la proiectul SĂPTĂMÂNA RECUNOȘTINȚEI împreuna cu colegii și profesorii de la Școala Postliceală Sanitară „Dr. Luca”.